Opstellen van een rapportage

Informeren én motiveren

Een rapportage is meer dan een A4'tje met een aantal tabellen en grafieken. Een goede rapportage ondersteunt de visie en missie van de organisatie. Het informeert de gebruiker over de tot dan toe geleverde prestatie, de verwachte toekomstige prestatie en hoeveel dit afwijkt van de doelstelling. De gebruiker ziet in een oogopslag welke factoren nog kunnen worden verbeterd die bijdragen aan het behalen van de doelstelling.

Bij het opzetten van een goede rapportage zijn de volgende stappen belangrijk:

Stap 1: de kwalitatieve vragen

Elke rapportage dient een aantal vragen te beantwoorden voor een bepaalde doelgroep. Wij helpen u met vaststellen van deze vragen en de doelgroep. Lees meer >.

Stap 2: de indicatoren

Als de vragen geformuleerd bepalen we welke indicatoren hierop het beste antwoord geven. Een goede indicator voldoet aan verschillende criteria. Lees meer >.

Stap 3: de presentatie

Voor het optimaal presenteren van de indicatoren gebruiken wij verschillende richtlijnen uit het vakgebied van de visuele communicatie. Lees meer >.

Stap 4: de controles

De kwaliteit van de uitkomsten dient te worden gewaarborgd. Hiervoor stellen wij een aantal controles vast. Lees meer >.

Stap 5: de berekeningen

Als de indicatoren en controles bekend zijn worden de berekeningen vastgelegd. Hierna wordt bepaald welke databronnen nodig zijn en welke bewerkingen uitgevoerd moeten worden. Lees meer >.

Stap 6: de distributie

Een rapportage kan op verschillende manieren worden verspreid. Dit wordt sterk bepaald op welke locaties de gebruikers de rapportages willen gebruiken. Lees meer >.

Rapportage nodig die het verschil maakt?

Wilt u ook een rapportage die gebruikers informeert en motiveert? Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem contact op via 070 - 2500 026.

Offerte aanvragen

Erkende specialisten

Microsoft Office Specialist Excel

Alle Excel-specialisten van Exceltise zijn gecertificeerd via het Microsoft Office Specialist-programma van Microsoft.