Workshop Excel & VBA
Titel Workshop Excel & VBA
Onderwerp overdragen praktische Excel en VBA kennis
Branche Internationale niet-gouvernementele organisatie
Area Financieel – Juridisch – Procurement
Oplossing Excel – VBA
Beschrijving 2x 4daagse Excel-VBA workshop bij klant op locatie
Resultaat Deelnemers leerden nieuwe mogelijkheden om Excel en VBA optimaal te gebruiken voor dataverwerking en rapportages. Door het succes is de workshop een jaar later nogmaals herhaald

Vraagstelling

Een internationale gouvermentele zochten Excel VBA specialisten met het volgende verzoek:

Kan Exceltise onze medewerkers leren hoe zij -gegeven hun werkzaamheden- zo goed mogelijk de voordelen van Excel en VBA kunnen benutten?

Situatie

Excel is een veel gebruikte applicatie bij de klant. De gebruikers willen graag leren hoe zij de voordelen van Excel beter kunnen benutten voor hun werkzaamheden. De gebruikers werkten.

Oplossing Exceltise

De workshops die Excel organiseert zijn altijd 100% gebaseerd op de wensen en situatie van de klant. De bestanden die gebruikt worden in de organisatie vormen een belangrijke ‘input’ bij het ontwikkelen van de workshop. Dit geeft ons een duidelijk beeld hoe Excel gebruikt wordt en wat de achterliggende wens is. Daarnaast vragen wij de gebruikers welke stappen zij ervaren als een knelpunt en wat zij graag zouden willen leren. Het doel van de workshop is om te laten zien hoe Excel het beste gebruikt kan worden om veel voorkomende situaties aan te pakken. De bestanden dienen vaak als voorbeelden in de workshop. Dit maakt het herkenbaarder voor de gebruikers. Na de workshop kunnen ze dan ook direct gebruik maken van een verbeterde versie. Voorbeelden besproken onderwerpen: - Welke type data en analyse issues zijn er? - Hoe los ik deze op met formules? - Hoe zet ik een robuuste Excel oplossing op? - Hoe ontwikkel ik een onderscheidende rapportage? - Hoe kan ik eigen functionaliteiten en formules ontwikkelen in VBA?

Voordelen oplossing Exceltise

  • 100% afgestemd op wensen en situatie van klant
  • focus op praktijksituaties
  • direct voordeel doordat eigen bestanden centraal staan

> Terug naar overzicht van projectenErkende specialisten

Microsoft Office Specialist Excel

Alle Excel-specialisten van Exceltise zijn gecertificeerd via het Microsoft Office Specialist-programma van Microsoft.