Rapportage Dealernetwerk performance
Titel Rapportage Dealernetwerk performance
Onderwerp Maandelijks totaal overzicht commerciële en financiële prestaties van alle dealers
Branche Automotive
Area Sales - Aftersales - Dealernetwerk
Oplossing Excel – VBA
Beschrijving Een overzichtsrapportage waarin de belangrijkste indicatoren voor sales en aftersales voor elke dealer worden gepresenteerd. Gebruikt als naslag door diverse buitendienstmedewerkers en management van de importeur
Resultaat Tijdsbesparing alle noodzakelijke info centraal gepresenteerd
Betere sturing en control
Gebruiker kan zich concentreren op kerntaak

Vraagstelling

Onze Excel expertise werd ingeschakeld door de afdeling Dealernetwerk van een bekende automobielimporteur:

Kan Exceltise een overzichtsrapportage ontwikkelen waarin verschillende financiële en commerciële indicatoren voor zowel sales als aftersales voor alle individuele dealers worden gepresenteerd?

Situatie

Deze organisatie is een importeur van meerdere bekende automerken. De dealers worden bezocht door accountmanagers die weer aangestuurd worden door rayonmanagers en een salesdirecteur. Daarnaast zijn er medewerkers die dealers op financieel gebied adviseren of die zich bezighouden met de invulling van het netwerk. De wens is om op maandbasis een overzichtsrapportage te hebben waarin van elke dealer een overzicht staat van de belangrijkste kengetallen. Deze kengetallen hebben betrekking op zowel commerciële als financiële gebieden als sales en aftersales. De rapportage dient als referentie om snel een ‘totaalplaatje’ van de prestaties van een dealer te krijgen.

Oplossing Exceltise

In de eerste stap is er afgesproken welke kengetallen gepresenteerd moeten worden. Hieraan gekoppeld zijn de berekeningen en de benodigde databronnen. De rapportage is gekoppeld met de verschillende bronbestanden. De beheerder is verantwoordelijk voor het opstellen van de rapportage. Hij controleert de uitkomsten. Indien de resultaten in orde worden bevonden laat hij het systeem een PDF file naar de gebruikers sturen. Het model is geimplementeerd in Excel en uitgebreid met VBA.

Voordelen oplossing Exceltise

  • Tijdsbesparing
  • Betere sturing en control
  • Tijdsbesparing door automatische import
  • Gebruiker kan zich op kerntaak concentreren

> Terug naar overzicht van projectenErkende specialisten

Microsoft Office Specialist Excel

Alle Excel-specialisten van Exceltise zijn gecertificeerd via het Microsoft Office Specialist-programma van Microsoft.