Maken Historische bestanden
Titel Genereren van ruim 2000 historische bestanden
Onderwerp Genereer ruim 2000 historische bestanden die ingelezen kunnen worden in het nieuwe bedrijfsvergelijking systeem
Branche Automotive
Area Financieel – Bedrijfsvergelijking
Oplossing Excel - Access - VBA
Beschrijving De dealers van de importeur gaan werken met een nieuw financieel rapportage en benchmark systeem. Om direct vanaf de start de voordelen van het systeem optimaal te benutten is de wens om de historie van de afgelopen 24 maanden te importeren in het nieuwe systeem
Resultaat Bij de lancering van de nieuwe bedrijfsvergelijking kunnen de gebruikers de historie van de afgelopen 2 jaar inzien.

Vraagstelling

De afdeling Dealersupport van een bekende automobiel importeur zocht Excel expertise voor het volgende vraagstuk:

Kan Exceltise helpen om de historie van de afgelopen 24 maanden te importeren in de database van het nieuwe bedrijfsvergelijkingsysteem?

Situatie

Deze organisatie is een importeur van meerdere bekende automerken. Zij zijn bezig met het introduceren van een nieuwe dealerbedrijfsvergelijking. Het doel van de bedrijfsvergelijking is om de financiële ontwikkelingen in het dealernetwerk te kunnen volgen. Voor de dealer is het een middel om te leren op welke punten hij zijn bedrijfsvoering kan verbeteren. In een eerdere fase hebben wij geholpen alle circa 120 grootboekschema’s van de dealeradministraties te koppelen met het nieuwe rapportageschema. Voor de ingebruikname van het nieuwe systeem is de wens dat het het gevuld is met de historie van de afgelopen 24 maanden.

Oplossing Exceltise

De afdeling Dealersupport heeft de historie van de dealers beschikbaar. Na overleg met de leverancier kan de geschiedenis alleen geimporteerd worden via de reguliere manier. Dat betekent dat voor elke te importeren maand per dealer een bestand gemaakt moet worden. Dit bestand dient in een bepaald formaat opgemaakt te worden. Wij hebben een oplossing gemaakt om op basis van de data uit de database ruim 2000 historische bestanden te maken.

Voordelen oplossing Exceltise

  • Gebruikers nieuwe financiële benchmark systeem kunnen vanaf start historische vergelijking maken

> Terug naar overzicht van projectenErkende specialisten

Microsoft Office Specialist Excel

Alle Excel-specialisten van Exceltise zijn gecertificeerd via het Microsoft Office Specialist-programma van Microsoft.