Dashboard nationale voorraad gebruikte auto's
Titel Dashboard nationale voorraad gebruikte auto's
Onderwerp Rapporteren van maandelijkse ontwikkelingen in landelijke voorraad gebruikte
Branche Automotive
Area Remarketing - Fleetmanagement
Oplossing Excel – VBA
Beschrijving Bestaande oplossing verder ontwikkeld waarin ontwikkelingen in de voorraadpositie worden gepresenteerd
Resultaat Nieuwe inzichten door toevoegen nieuwe dimensies
Tijdsbesparing door automatisering diverse taken
Gebruiker kan zich concentreren op kerntaak

Vraagstelling

De afdeling Remarketing van een bekend automerk stelde ons de volgende vraag:

Kan Exceltise onze eigen rapportage oplossing verder ontwikkelen waarin wij de ontwikkelingen van de voorraad 2e handsauto's bij onze dealers volgen?

Situatie

Deze organisatie is een importeur van meerdere bekende automerken. De ontwikkelingen in de tweedehandsauto's voorraad bij de dealers is belangrijk te weten voor een importeur. Indien de doorstroom van tweedehands auto’s stokt kan dit de verkoop van nieuwe auto’s belemmeren. Vanuit de importeur worden er daarom diverse marketing initiatieven ontwikkeld om de dealers te ondersteunen in het ‘remarketen’ van de tweedehands auto’s.

Oplossing Exceltise

De klant werkt reeds al jaren met een eigen Excel rapportage. Tijdens het werken ervaren de gebruikers diverse beperkingen. Wij nemen de bestaande oplossing als uitgangspunt. In de eerste stap worden bestaande onderdelen gestructureerd in duidelijke componenten zoals databronnen, berekeningen en rapportages. Wij hebben de berekeningen geautomatiseerd. Ze zijn zodanig aangepast dat de gebruiker dezelfde rapportage in nieuwe dimensies kan opvragen. Oorspronkelijk konden alleen de nationale getotaliseerde waarden getoond worden. In onze oplossing is het ook mogelijk om de rapportage op dealer, dealerholding en rayon niveau op te vragen. Ook kan de gebruiker elke gewenste periode selecteren waarna de rapportage zichzelf ververst. Een andere verbetering is het in batch kunnen afdrukken van de rapportage. Met 1 druk op de knop kan een gebruiker de rapportage voor iedere dealerholding (ca. 40) afdrukken voor de geselecteerde periode. Aan de invoerkant zijn er verbeteringen gerealiseerd door het ontwikkelen van nieuwe importfunctionaliteiten. Data uit bronbestanden wordt hiermee automatisch ingelezen.

Voordelen oplossing Exceltise

  • Nieuwe inzichten toevoegen nieuwe dimensies
  • Tijdsbesparing automatisering afdrukken
  • Gebruiker kan zich op kerntaak concentreren

> Terug naar overzicht van projectenErkende specialisten

Microsoft Office Specialist Excel

Alle Excel-specialisten van Exceltise zijn gecertificeerd via het Microsoft Office Specialist-programma van Microsoft.